Resespanarna

Utflykt med barnen, så packar du rätt

Om det är allra första gången ni ska på en längre utflykt med barnen kan det vara svårt att veta vad man ska packa med sig. Men med våra tips så kan ni få det lite lättare. Oavsett om utflykten sker på sommaren eller på vintern så är det samma grundregel. Alla behöver rätt utrustning med sig, framförallt barnen. Det finns en del saker att tänka på att ha med. 

Fem olika saker att tänka på

Börja med att utgå från dig själv, det är är mest väsentligt för dig är förmodligen även det för barnen. Fundera därför över vad du behöver ta med dig.

Sedan är det kläder efter väder som gäller. Inte fel med att köra på lager-på-lager principen och välja material som andas, transporterar bort fukt och håller värmen. 

Var ni har på fötterna är även det viktigt. Det gäller att välja rätt skor. Är det svår terräng är det bra med rejäla kängor, annars funkar tennisskor. Om utflykten sker på vintern kan ofta samma känga fungera även då, så länge den är impregnerad. 

För att få mer er det ni behöver så är det bra att satsa på bekväma ryggsäckar. Barnen ska även de hjälpa till med att bära packning. Men packa inte för tungt. Den ska inte heller skava eller skära in någonstans.

Även om utflykten i sig är ett mycket spännande äventyr med mycket att se på så kan det faktiskt hända att barnen blir rastlösa så fort det är dags för att slå läger eller stanna av. Det kan då vara bra att ha med saker som barnen kan roa sig med. En kortlek, tidningar, eller vad barnen önskar ha med sig. 

Tänk på att barn kan vara uthålliga men att de även mycket snabbt kan bli både trötta, hungriga och törstiga. Vila med jämna mellanrum och se till att ha snabb energi och vatten mycket lättillgängligt.

8 Apr 2020